Dr Lars H. Høie i jego Norvia czyli rewolucyjny system odżywiania

przez Maciej Maciejewski

Norvia to rewolucyjny na rynku suplement zarówno pod kątem odżywczym, jak i odchudzającym. Spożywający go ludzie od kilku lat opisują i pokazują niesamowite, szerokie efekty, jakie osiągnęli przy jego pomocy w kwestiach zarówno zdrowotnych, jak i estetycznych. Kto za tym stoi?

Dr Lars H. HøieDr Lars H. Høie

Podczas konferencji firmy DLG w Warszawie dr Lars Høie powiedział: „Historia chorób sercowo-naczyniowych w mojej rodzinie oraz wczesna diagnoza wysokiego poziomu cholesterolu w młodym wieku zainspirowały mnie do zgłębiania zagadnień związanych z holistycznym zapobieganiem chorobom. Dlatego zaangażowałem się w stosowanie wyłącznie naturalnych składników, aby znaleźć rozwiązania żywieniowe dla problemów zdrowotnych spowodowanych złym odżywianiem i niezdrowym wyborem stylu życia. Spędziłem ponad 30 lat na opracowywaniu i badaniu naturalnych produktów, które mogłyby zapobiegać zaburzeniom stylu życia. Współtworzyłem Centrum Medycyny Serca, w którym leczyłem tysiące pacjentów, stosując naturalną, roślinną formułę, którą opracowałem na podstawie moich obszernych badań. Tak powstała Norvia.”

Teraz jestem bardzo podekscytowany wprowadzeniem produktu Norvia do Polski po jego skandynawskim sukcesie. Niech Wam pomaga żyć w szczęściu i zdrowiu. (Doktor Lars H. Høie)

Norvia to rewolucyjny na rynku suplement zarówno pod kątem odżywczym, jak i odchudzającym. Spożywający go ludzie od kilku lat opisują i pokazują niesamowite, szerokie efekty, jakie osiągnęli przy jego pomocy w kwestiach zarówno zdrowotnych, jak i estetycznych. Sam miałem okazję testowania produktów Norvia na sobie – zanim jeszcze firma zaczęła działać w Polsce, w ramach mojej prywatnej akcji odchudzająco-naprawczej, o czym pisałem w tym miejscu. Najpierw zafascynował mnie produkt i efekty jego działania, więc normalną koleją rzeczy następnym krokiem stała się chęć poznania jego twórcy. Nie było łatwo, bo to człowiek mocno zafrapowany pracą, ale w końcu się udało. Doktor Lars H. Høie pochodzi z Norwegii. Ukończył duński Uniwersytet Aarhus, doktorat zrobił w dr Philos na Uniwersytecie w Oslo. Jest żonaty, ma dwie córki. Bardzo lubi wszelkiego rodzaju zajęcia sportowe i podróże.

Maciej Maciejewski: Niektórzy ludzie twierdzą, że stosowanie suplementów i produktów wspomagających dietę, odżywianie, nie jest dobrym pomysłem. Mówią, że lepiej dostarczać sobie witaminy, minerały i wszystkie niezbędne do życia składniki za pomocą wyłącznie zdrowej żywności. Co im Pan powie?

Dr Lars H. Høie: Produkty, które opracowałem, były przez 30 lat intensywnie badane wspólnie z profesorami i innymi liderami ważnych opinii medycznych w wielu szpitalach uniwersyteckich na terenie Europy i Stanów Zjednoczonych. Zapewniają mnóstwo udowodnionych korzyści w zakresie bezpieczeństwa i zdrowia. Utrata masy ciała, obniżenie ciśnienia krwi, obniżenie poziomu lipidów, regulacja poziomu glukozy we krwi itp.

Maciej Maciejewski: Jak powstała Norvia? Skąd pomysł na wytworzenie takiego produktu i w jakim celu?

Dr Lars H. Høie: W mojej rodzinie występuje wiele chorób sercowo-naczyniowych, co nie jest niczym niezwykłym, ponieważ zaburzenia te powodują na świecie ok. 60% wszystkich zgonów. W wielu przypadkach za wcześnie. Norvia została stworzona jako chęć zapobiegania takim zaburzeniom sercowo-naczyniowym i została początkowo opracowana na podstawie 5 lat badań nad tradycyjną medycyną chińską, która przez stulecia koncentrowała się na zapobieganiu i przeciwdziałaniu tego typu dolegliwościom.

Maciej Maciejewski: Jak trwały prace nad Norvią zanim uzyskał pan to, co jest dostępne obecnie?

Dr Lars H. Høie: Początkowo korzystaliśmy z innych źródeł i składników, jednak najnowsze osiągnięcia produktów Norvia są teraz oparte na produktach naturalnych i roślinnych, co było bardzo trudnym zadaniem. Testowaliśmy setki komponentów i spędziliśmy ponad dwa lata, początkowo z naukowcami w dziedzinie żywności z Europy, a później w Kalifornii, zanim udało nam się opracować najnowsze produkty naturalne i roślinne w Norwegii. To było wiele lat skomplikowanych badań i ciężkiej pracy.

Dr Lars H. HøieDr Lars H. Høie

Maciej Maciejewski: Czy ten produkt jest bezpieczny? Jakie ma badania, certyfikaty?

Dr Lars H. Høie: Produkty Norvia są bardzo bezpieczne. Opracowane przeze mnie produkty do odchudzania mają ponad 60% udział w rynku produktów odchudzających w krajach skandynawskich od 1989 roku czyli już od ponad 30 lat. Produkty Norvia zawierają składniki soi i inne, które były używane przez miliony ludzi w krajach skandynawskich bez żadnych poważnych skutków ubocznych. W sumie 33 opublikowane badania kliniczne i doktoranckie również dowodzą, że produkty Norvia są bardzo bezpieczne.

Maciej Maciejewski: Znam ludzi, którzy dzięki produktom Norvia mają niesamowite wyniki w odchudzaniu. Jak to się dzieje? Dlaczego Norvia tak świetnie sprawdza się w walce z nadwagą i otyłością?

Dr Lars H. Høie: Norvia VLCD oznacza mocno dietetyczny produkt, który jest najbardziej skutecznym produktem na odchudzanie. Dodatkowo Norvia jest produktem niezwykle odżywczym, który jest znacznie bardziej skuteczny w odchudzaniu niż leki zmniejszające wagę. Produkt odchudzający Norvia VLCD zawiera wszystkie potrzebne składniki odżywcze, jednak jego spożycie energii/kalorii jest bardzo ograniczone, dlatego tak skutecznie jest dzięki niemu schudnąć. Roślinne składniki Norvia prowadzą do znacznego zmniejszenia nadwagi i otyłości oraz zapewniają wiele innych korzyści zdrowotnych, w tym znaczące zmniejszenie czynników ryzyka sercowo-naczyniowego.

Maciej Maciejewski: Tak, wiem od wielu konsumentów, że dzięki tym produktom, oprócz utraty wagi, znacznie poprawili swoje zdrowie. Na jakie dolegliwości ten produkt ma dobry wpływ i jak to się dzieje?

Dr Lars H. Høie: Istnieją specjalne, bioaktywne substancje pochodzące ze specjalistycznych białek sojowych, włókien i fosfolipidów, które zapewniają głębokie korzyści zdrowotne. To wszystko zostało jasno i rzetelnie udokumentowane w opublikowanych badaniach klinicznych, o których już wspomniałem. Polecam zapoznać się z niektórymi, to bardzo interesujące materiały (link).

Maciej Maciejewski: Kto powinien stosować Norvię Weight Loss, a dla kogo będzie lepsza Norvia Sport?

Dr Lars H. Høie: Każdy, kto chce skutecznie schudnąć lub utrzymać odchudzanie, powinien stosować produkt do odchudzania Norvia VLCD. Natomiast każdy, kto chce poprawić swoje zdolności umysłowe lub fizyczne, powinien spożywać Norvia Active Performance/Sport.

Maciej Maciejewski: Dlaczego nie dodał pan do produktów Norvia aminokwasów?

Dr Lars H. Høie: Produkty Norvia zawierają specjalistyczne białka sojowe, które posiadają wszystkie aminokwasy, jakich potrzebują ludzie, w tym wszystkie niezbędne aminokwasy, których ludzie nie są w stanie wyprodukować. Dlatego nie jest konieczne dodawanie aminokwasów do Norvii, ponieważ wszystkie aminokwasy już tam są. No i są dostarczane w wystarczających ilościach.

Maciej Maciejewski: Jakie ma pan plany? Podobno niebawem zaskoczy pan świat nowym produktem?

Dr Lars H. Høie: Tak, pracujemy nad tym intensywnie już od dwóch lat. To będzie Norvia Longevity. Ten nowy produkt zapewni konsumentom ważne korzyści zdrowotne poprzez systematyczne zwiększanie przepływu krwi, poprzez dostarczenie większej ilości tlenu i składników odżywczych, zmniejszając stężenie lipidów i ciśnienia krwi, a także zapewniając silne działanie przeciwzapalne. Będzie zapobiegać poważnym zaburzeniom sercowo-naczyniowym oraz mózgowym.

Maciej Maciejewski: Fantastycznie. Jaki będzie skład tego produktu?

Dr Lars H. Høie: Oprócz wybranych witamin i minerałów, które wspierają funkcje sercowo-naczyniowe, Norvia Longevity składa się z kombinacji białka, błonnika, fosfolipidów i zarodków z soi, które wszystkie posiadają certyfikację DNA niemodyfikowaną genetycznie. Jej skuteczność została udowodniona w 10 opublikowanych, międzynarodowych badaniach klinicznych, które wykazały znaczne zmniejszenie LDL i cholesterolu całkowitego, a także znaczne obniżenie innych czynników ryzyka zaburzeń sercowo-naczyniowych, takich jak homocysteina, apo-lipoproteina B, czynniki krzepnięcia i ciśnienie krwi. Białko sojowe i zarodki sojowe zawierają substancje bioaktywne zwane izoflawonami.

Maciej Maciejewski: Jak ważne w odżywianiu są izoflawony? Co nam dadzą?

Dr Lars H. Høie: Izoflawony są podzielone na różne klasy. Najważniejsze izoflawony nazywane są genisteiną, daidzeiną i glicytą, a występują w formach cis i trans, tzw. formach lustrzanych, więc ich natura jest tutaj złożona. Co ważne, te izoflawony zapewniają silne działanie przeciwzapalne co oznacza, że stan zapalny w organizmie jest systematycznie redukowany, a przecież stany zapalne biorą udział we wszystkich chorobach. Izoflawony są częścią substancji roślinnych, które są określone jako estrogeny roślinne, jednak nie wywierają działania feminizującego ludzki estrogen i znacznie zmniejszają czynniki ryzyka chorób sercowo-naczyniowych i wielu innych.

Maciej Maciejewski: Dziękuję za rozmowę.

NorviaNorvia

Więcej informacji o produktach oferowanych przez network marketingową firmę DLG można znaleźć w tym wideo: DLG/NORVIA/ANNY REY MONACO. Rozmowy o biznesie MLM.

Mogą Cię również zainteresować