
źródło: Flickr
Nowy projekt inwestycyjny network marketingowego koncernu Herbalife w wysokości ok. 7 milionów dolarów łączy trzy kluczowe funkcje: badania i rozwój, sensorykę oraz kontrolę jakości. Wyposażone w wiodącą w branży technologię, centrum zostało zaprojektowane z myślą o optymalizacji cyklów innowacji, podniesieniu standardów zapewnienia jakości i przyspieszeniu rozwoju produktów.
Obiekt jest wyposażony w zaawansowane technologie analityczne, takie jak wysokosprawna chromatografia cieczowa (HPLC), chromatografia cieczowa z tandemową spektrometrią mas (LC-MS/MS), chromatografia gazowa (GC), spektrometria mas z plazmą sprzężoną indukcyjnie (ICP-MS) oraz testy oparte na DNA do uwierzytelniania składników botanicznych i probiotycznych.
Technologie te umożliwiają firmie Herbalife dokładną weryfikację tożsamości składników, ocenę czystości i mocy, ochronę przed zanieczyszczeniami oraz utrzymanie najwyższych standardów integralności znajdujących się w ofercie tego biznesu MLM produktów.
– Nasze rygorystyczne, poparte badaniami naukowymi podejście napędza innowacje i gwarantuje, że każdy produkt spełnia najwyższe standardy jakości, bezpieczeństwa i skuteczności. Dzięki nowemu Centrum Doskonałości przyspieszamy rozwój przełomowych rozwiązań w zakresie zdrowia i dobrego samopoczucia, które nasi niezależni dystrybutorzy mogą śmiało oferować swoim klientom na całym świecie – powiedział Troy Hicks, dyrektor operacyjny Herbalife.
Zdaniem firmy Centrum Doskonałości wzmacnia opatentowany przez Herbalife system zarządzania jakością „od nasion do paszy” (Seed to Feed) czyli w pełni zintegrowany proces, który zapewnia identyfikowalność, czystość, skuteczność i bezpieczeństwo składników od momentu ich pozyskania do momentu otrzymania produktu końcowego. Centrum w Torrance jest jednym z trzech laboratoriów badawczo-testowych Herbalife w Stanach Zjednoczonych, obok placówek w Lake Forest w Kalifornii i Winston-Salem w Karolinie Północnej.
Zespoły Herbalife ds. innowacji, rozwoju i jakości produktów składają się z naukowców z szerokiego spektrum dyscyplin, z których wielu posiada zaawansowane stopnie naukowe, w tym doktoraty. W samym ośrodku w Torrance współpracuje ponad 40 naukowców i specjalistów, wnosząc wiedzę specjalistyczną z zakresu chemii organicznej i analitycznej, nauk o żywności i żywieniu, mikrobiologii, sensoryki oraz biologii molekularnej.
Centrum w Torrance, posiadające najwyższy certyfikat Green Level od My Green Lab, jest kolejnym dowodem zaangażowania spółki w zrównoważone i przyjazne dla środowiska praktyki laboratoryjne. Takie zaangażowanie pozwala niezależnym dystrybutorom oferować sprawdzone rozwiązania żywieniowe, które poprawiają życie i samopoczucie ich klientów na całym świecie.


