O projekcie „Akuna. Gotuj Zdrowo!”

przez Mieczysław Brzezicki
536 odsłony

W piątek, 5 października 2012 roku, w pięknym kompleksie Papuga Park Hotel w Jaworzu k. Bielska-Białej, spotkało się ok. trzydziestu osób ze struktury Marka Wawrzeńczyka i Pawła Boreckiego, którzy budują MLM w oparciu o współpracę z firmą Akuna.

ee

Celem spotkania było wzięcie udziału w szkoleniu zorganizowanym przez firmę Satus Venture, która tworzy sieć inwestorów sektora prywatnego łącząc ją z innowacyjnymi projektami biznesowymi oraz dobra zabawa połączona z rzetelną wiedzą kulinarną, którą w ramach piątej edycji „Akuna. Gotuj Zdrowo!”, zapewniła akademia Marka Zaremby – „Kulinare”.

Wykładowcy firmy Satus przybliżyli stan obecnie nienajlepszej kondycji rynków finansowych oraz dostarczyli praktycznej wiedzy z zakresu prawa spadkowego konkludując stwierdzeniem, że „nie każdy może zostać spadkobiercą, natomiast wszyscy prędzej czy później będziemy spadkodawcami”.

Cała zabawa zaczęła się po wykładach. Trzech mistrzów kuchni a zarazem entuzjastów zdrowego i smacznego gotowania już czekało na Akunowiczów z nożami, patelniami, brytfankami i przepisami, które następnie wspólnie w trzech grupach przygotowywali. Mistrz Grzesio Łapanowski wrócił niedawno z USA i aż kipiał nowymi, kulinarnymi pomysłami, którymi dzielił się nie tylko ze swoją grupą. Mistrz Sebastian Gołębiewski, jako wychowanek samego Kurta Schellera, przygotował niesamowite menu przedstawiając przy tym nienaganne „mise an place”. Mistrz Marek Zaremba przedstawił dania diety prostej, łatwej, bez liczenia kalorii – tak zwaną dietę intuicyjną. Dlatego ja również kalorii nie liczyłem i spróbowałem prawie wszystkiego! Świetna zabawa, wspaniała integracja, doskonała wiedza… Szkoda, że nie byłem na wcześniejszych 4 edycjach tego przedsięwzięcia. Organizatorom gratuluję pomysłu.

Według filozofii Akuny, o jakości naszego życia decyduje wiele czynników, a  zadaniem firmy jest to, aby zadbać o każdy z nich. Z tą myślą specjalnie dla swoich współpracowników Akuna przygotowała wyjątkowy cykl spotkań – „Akuna. Gotuj zdrowo!”

 „Prawdopodobnie do tej pory zdrowe gotowanie kojarzyło Ci się z dodatkowym wysiłkiem, wysokimi kosztami oraz niekoniecznie smacznymi potrawami. Wyobraź sobie, że w rzeczywistości jest inaczej. Wyobraź sobie, jak z łatwością i przyjemnością przygotowujesz zdrowe i wartościowe posiłki dla swoich dzieci, partnera, rodziców, a może nawet znajomych. Wyobraź sobie, jak każdego dnia, poprzez spożywanie naszych produktów i umiejętność zdrowego gotowania dbasz o zdrowie swoje i osób Tobie najbliższych, bo jak powiedział Hipokrates: «Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem». I takie właśnie zadanie stoi przed akademią Akuna. Gotuj zdrowo!” – czytamy na portalu internetowym firmy.  

W kulinarnych zmaganiach menedżerom Akuny towarzyszą wysokiej klasy specjaliści, m.in. Marek Zaremba – dietetyczny coach oraz Grzegorz Łapanowski – pasjonat sztuki kulinarnej, współpracownik „Dzień Dobry TVN”, „Kuchnia TV” oraz twórca projektu „Szkoła na widelcu”.

Mogą Cię również zainteresować