Firma Arbonne mianowała Léę Baltzinger na stanowisko dyrektora personalnego

przez Maciej Maciejewski

Spółka Arbonne International ogłosiła, że ma nowego dyrektora personalnego. Nominacja jest uzupełnieniem inwestycji firmy w propagowanie konkretnej kultury biznesowej, aby sprostać dynamicznemu rozwojowi branży DS/MLM, jednocześnie wspierając misję Arbonne.

Léa Baltzinger

Dyrektor generalny Tyler Whitehead powiedział: – Léa Baltzinger wnosi do naszego zespołu ogromne, globalne doświadczenie w zarządzaniu zasobami ludzkimi i rozwoju organizacji. Jako dyrektor ds. kadr będzie ściśle współpracowała ze mną i naszym zespołem kierowniczym, aby wspierać rozwój firmy i zapewnić, że przyciągamy, rozwijamy i zatrzymujemy największe talenty. Z radością witamy Léę w naszej ekipie.

Léa Baltzinger pracowała w różnych branżach, w tym w hotelarstwie, handlu detalicznym, elektronice użytkowej i biotechnologii i zajmowała wyższe stanowiska kierownicze w działach HR. Ostatnio była starszym wiceprezesem iHerb, globalnego sprzedawcy e-commerce z siedzibą w Kalifornii. Podczas swojej 20 letniej kariery pracowała w kraju i za granicą dla spółek prywatnych i notowanych na giełdzie, przedsiębiorstw private equity i agencji rządowych.

Posiada tytuł magistra prawa, ekonomii i zarządzania zdobyty w Uniwersytecie Grenoble-Alpes (UPMF) we Francji oraz tytuł magistra zarządzania projektami w ramach programu wymiany między Uniwersytetem w Strasburgu (UMB) we Francji, a Uniwersytetem Deakin w australijskim Melbourne.

Mogą Cię również zainteresować