Biznes Herbalife dołączył do Globalnej Sieci Bankowości Żywności

przez Maciej Maciejewski
688 odsłony

Projekty Herbalife Nutrition i Herbalife Nutrition Foundation (HNF) nawiązały współpracę z The Global Food Banking Network – międzynarodową organizacją non-profit, której celem jest łagodzenie głodu w prawie 50 krajach świata za pomocą swojej specjalnej inicjatywy o nazwie Nutrition for Zero Hunger.

To nowe partnerstwo ma na celu sprostanie globalnym wyzwaniom związanym z szeroko rozumianym problemem głodu, braku bezpieczeństwa żywnościowego i niedożywienia. W ciągu dwóch lat GFN otrzyma od HNF grant w wysokości 300 000 USD na rozwiązanie tych problemów w regionach o największej potrzebie, w szczególności w ramach Programu Inkubatorów Banków Żywności w Azji Południowo-Wschodniej.

Według Światowej Organizacji Zdrowia ponad połowa wszystkich niedożywionych ludzi świata mieszka w Azji, a liczba osób dotkniętych głodem na całym świecie stale rośnie i jest zaostrzona przez trwający wpływ pandemii, obecną inflację i bieżące problemy środowiskowe. Bez zrównoważonych praktyk i sieci lokalnych organizacji oraz banków żywności wspierających te społeczności, ten globalny problem nie może być rozwiązany.

– Nasze partnerstwo z Herbalife Nutrition i Herbalife Nutrition Foundation opiera się na wspólnym zrozumieniu wielkości globalnego kryzysu głodowego i wspólnym celu – nakarmić nasze społeczności i osiągnąć zerowy głód – powiedziała Lisa Moon, prezes i dyrektor generalny The Global Food Banking Network. – Wspierając inicjatywę Nutrition for Zero Hunger możemy zapewnić, że posiadamy umiejętności, żywność, ludzi i sprzęt, który jest potrzebny, aby nadal wspierać i rozwijać sieć pomocową służącą tak wielu ludziom – dodała Moon.

– Globalna Sieć Bankowości Żywności ma dziesięciolecia doświadczenia w rozwiązywaniu problemów związanych z brakiem bezpieczeństwa żywnościowego w obszarach, w których jest ona najbardziej potrzebna i podziela naszą misję priorytetowego traktowania wysokiej jakości żywienia. Ponieważ liczba osób dotkniętych głodem stale rośnie, konieczne jest wspieranie programów promujących zrównoważone, oparte na edukacji rozwiązania tak, aby nikt nie musiał się martwić o to, skąd i kiedy przyjdzie do niego następny posiłek – skomentowała Jenny Perez, dyrektor wykonawczy w Herbalife Nutrition Foundation.

Mogą Cię również zainteresować