Co niezwykłego jest we Flavon Green+, a co odróżnia go od dobrze już znanego Flavon Green? Przede wszystkim jest to poparta wieloletnimi badaniami kompozycja unikalnych składników o wysokich właściwościach antyoksydacyjnych. Składniki te zostały dobrane w taki sposób, aby efekt ich synergii możliwie jak najlepiej wpływał na wykorzystanie zalet fitochemicznych.
Spośród gamy składników, które posiadał Flavon Green, usunięte zostały cztery, aby na ich miejsce pojawiło się siedem zupełnie nowych. Na miejscu grapefruita, pędów pszenicy, czosnku i selera pojawiły się: szparagi, kurkuma, moringa olejodajna, pektyna cytrusowa, beta-glukan, pomarańcza i karczoch. Każdy z nich cechuje się unikalnymi właściwościami, a ich ochronny wpływ na nasz organizm jest niezaprzeczalnym faktem.
Główne działanie Flavon Green+ oparte jest przede wszystkim na usprawnieniu i wspieraniu funkcjonowania układu immunologicznego człowieka, ponieważ to on jest podstawową barierą ochronną naszego organizmu. I tak np. zawarty w warzywach beta-glukan znakuje niebezpieczne dla nas bakterie i wirusy oraz utrzymuje wydajność układu immunologicznego na właściwym poziomie. Kurkuma natomiast wspomaga działanie enzymów odtruwających, hamuje procesy zapalne i stymuluje działanie glutationu – naturalnego przeciwutleniacza. Pektyna cytrusowa może zmniejszyć toksyczność arsenu obecnego w ziemi i wodzie (również tej pitnej). Moringa olejodajna ogranicza zakwaszenie organizmu, wspomaga regulację gospodarki cukrem, a oprócz tego ma działanie antybakteryjne. Bardzo ważną cechą moringi jest zdolność synergii ze składnikami pomarańczy i cytryny. Świadomy dobór wszystkich tych składników pozwolił stworzyć bardziej doskonały profil suplementu diety na bazie warzywnej.
Laboratorium Brunswick jest niezależną, czołową amerykańską, szczególnie uznaną instytucją, która spełnia pionierską rolę wśród instytutów badawczych służby zdrowia w badaniach i pomiarach związanych z przeciwutleniaczami i stresem oksydacyjnym. Ich technika pomiarowa jest unikalna, gdyż pomiarów dokonuje się tam nie tylko dla jednego przeciwutleniacza, ale dla wielu rodzajów.
Otrzymana w ten sposób wartość Total ORAC wyraża najlepiej antyoksydacyjne właściwości produktu in vitro. Wartość Total ORAC jednego słoiczka Flavon Green+ wynosi 822.240 µmol TE, czyli 20.556 μmol TE na dawkę dzienną (6g). Są to niepowtarzalnie wysokie wartości! Świadczą o niezwykłym poziomie produktu i wspierają jego pozytywny wpływ na jakość życia.
Komu zatem dedykowany jest Flavon Green+? Jest to produkt z kategorii premium, stworzony w oparciu o naukę, wspomagający zdrowie i poprawiający jakość życia. Poprzez świadome poszerzenie kręgu konsumentów Flavon Green można polecić Flavon Green+ wszystkim, którzy świadomie i odpowiedzialnie podchodzą do zdrowego odżywiania, włączając w to kobiety w ciąży oraz dzieci powyżej 3 roku życia.
Najważniejszą cechą, która od zawsze jest nadrzędną wytyczną przy tworzeniu produktów Flavon jest efekt synergii składników dobranych z naukową precyzją. To właśnie dzięki niemu, zarówno Flavon Green+ jaki i pozostałe suplementy, wspierają stałą ochronę organizmu, właściwą kondycję naszych konsumentów i uzupełnienie niedoborów diety stosowanej w ich codziennym życiu.
Więcej informacji o naszych produktach oraz możliwościach biznesowych znajdziesz w tym miejscu: www.flavonmax.pl