Spotkanie odbyło się w miłej, przesiąkniętej – jak na sprzedaż bezpośrednią przystało – nutą przedsiębiorczości atmosferze. No i biorąc pod uwagę fakt, że Studio Kuchenne Tefal Cuisine Companion jest teraz miejscem, gdzie odbywają się profesjonalne pokazy tego magicznego urządzenia i promuje się dobre, zdrowe gotowanie, nie zabrakło oczywiście smakowitego jadła. Tych śląskich klusek, rolad i modrej kapusty nie zapomnimy do końca życia!

– Andrzeja Tłuszcza znałem już wcześniej z Facebooka, ponieważ on także interesuje się wędkowaniem – mówi red. Maciej Maciejewski. – Więc od czasu do czasu śledzimy swoje profile. To dlatego Andrzej dowiedział się o nowym projekcie znanej marki Tefal, kiedy pierwszy raz wspomniałem o tym na łamach „Network Magazynu” w publikacji „Cuisine Companion czyli TEFAL wchodzi w direct selling”. Zainteresował się tematem, wypełnił formularz, postawił wszystko na jedną kartę i teraz zapewne będzie zbierał profity.

– W sprzedaży bezpośredniej działamy od 27 lat – opowiada Jolanta Tłuszcz. – W poprzednim marketingu byliśmy 12 lat robiąc co miesiąc milionowe obroty. Prowadzenie biznesu w systemie MLM lub sprzedaży bezpośredniej pozwala na ciągły rozwój osobisty i pracę nad sobą, a przede wszystkim można pomóc innym ludziom w osiągnięciu ich celów i marzeń. Sprzedaż bezpośrednia jest najbardziej dochodowym biznesem bez potrzeby inwestowania dużych pieniędzy. System ten umożliwia nam wyzwolenie ukrytych, najwyższych wartości, które każdy z nas posiada. Tutaj poznajemy mnóstwo wartościowych ludzi.

– O Tefalu dowiedzieliśmy się od red. Macieja Maciejewskiego – kontynuuje Andrzej Tłuszcz. – Następnie przyjechał do nas na rozmowę z Warszawy szef Tefala – Marek Magnowski i w listopadzie 2016 roku podpisaliśmy umowę o współpracy. Wtedy jeszcze prowadziliśmy z żoną sklep odzieżowy, ale od pierwszego stycznia 2017 roku zajmujemy się już tylko Tefalem, ze sklepu zrezygnowaliśmy. Prowadząc przez dwa i pół roku ekskluzywny butik częściowo realizowaliśmy to co najbardziej lubimy – sprzedaż i obsługę klienta na najwyższym poziomie, ale brakowało nam tego co lubimy najbardziej czyli szkoleń i budowania grupy. Dlatego zdecydowaliśmy się zainwestować w Studio Kuchenne Tefal. Dziś jest na to bardzo dobry czas. Polacy zaczynają przywiązywać uwagę do tego co jedzą, mają dużą wiedzę na temat zdrowego odżywiania i panuje moda na gotowanie, co w przypadku Cuisine Companion jest szybkie, łatwe i każdy może sobie na to pozwolić. Nasze Studio Kuchenne w Będzinie wykorzystywane jest w kilku kierunkach – jako miejsce szkoleniowe dla home promotorów, dla klientów Tefala na warsztaty kulinarne oraz jako biuro. Dostępne jest przez całą dobę.

Na 100% miejsce to odwiedzimy jeszcze wiele razy. A już niebawem, w dniach 28-29 marca br. będziemy na pierwszej ogólnopolskiej konferencji działu direct sales Tefal Companion, która pod hasłem „Smak Sukcesu” odbędzie się w hotelu Ossa. Tak, że relacja zapewniona.