Interesy przy stole

przez Krzysztof Piekarski

Interesy przy stoleRozmowa z Pascalem Brodnickim, kucharzem, gwiazdą znanego programu kulinarnego oraz autorem książki pod wspólnym tytułem: „Po prostu gotuj”.Krzysztof Piekarski   Pascal Brodnicki urodził się 5 września 1976 roku w Lille we Francji.

 

Już od ponad roku Pascal Brodnicki serwuje nam przepisy na pyszne, zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy. W swoim programie TV z wdziękiem udowadnia, że trochę fantazji i odwagi wystarcza, aby zaskoczyć przyjaciół czymś naprawdę wyjątkowym. „Po prostu gotuj” otrzymał Oskara za najlepszy
program kulinarny 2004 roku. Oskary Kulinarne są nagrodą środowiskową – dziennikarze, publicyści i osoby zajmujące się zawodowo tematyką kulinarną wybierają laureatów tejże nagrody w drodze plebiscytu.
Tuż przed świętami Bożego Narodzenia 2005 roku ukazała się książka autorstwa Pascala, w której można znaleźć przepisyisy nigdy wcześniej nie pokazywane na ekranie telewizora.

KP: Czy polscy biznesmeni odżywiają się w sposób prawidłowy? Czy to, co jedzą, to raczej fast – food czy wykwintne potrawy?
PB: Wydaje mi się, że w dużej mierze zależy to od miejsca, w którym się znajdują. Jeśli ktoś ma dużo pieniędzy, które przeznacza na dobre, wykwintne jedzenie, wtedy odżywia się w sposób wykwintny. Ale powiem Ci, że ostatnio mam dużo spotkań właśnie z biznesmenami i z moich doświadczeń oraz obserwacji wynika, że są to ludzie, którzy lubią gotować sami i lubią dobrze zjeść. Biznesmeni też dużo podróżują po świecie, dzięki temu z każdej z poznanych kuchni biorą coś dla siebie i kolekcjonują smaki, które im odpowiadają.

Mogą Cię również zainteresować