„Jeśli zwracasz uwagę na zdrowe odżywianie, dbasz o formę i odporność, to ta informacja jest dla Ciebie! Oto nasze aloe vera z plantacji BIO połączyliśmy z mandarynką i opuncją figową, a wszystko z upraw ekologicznych. Do tego użyliśmy tradycyjnej metody ręcznego wyciskania i filtrowania tak, aby nie uronić nic z substancji aktywnych zawartych w tych wspaniałych roślinach. Suplement zakonserwowaliśmy za pomocą wysokiego ciśnienia, dlatego nie znajdziesz w nim sztucznych konserwantów” – czytamy w informacji prasowej.
Zdaniem producenta czyli polskiej, działającej w systemie network marketing spółki Organic Life, jej dwie nowości produktowe są pierwszym tego typu połączeniem na świecie. Nikt wcześniej w jednej butelce nie zamknął aloesu z mandarynką i opuncją figową. Na mieście krążą słuchy, że ten biznes uwielbia spotkania, dlatego właściciele firmy twierdzą, iż jako jedyni na świecie skondensowali działanie tych pysznych, zdrowych roślin w suplemencie diety.
„To będzie kolejny sukces rynkowy. Nasi dystrybutorzy są zachwyceni. Aloe arborescens z naszej plantacji BIO na Sycylii połączyliśmy z aronią najczystszych ekologicznie upraw. Jedne z najaktywniejszych roślin na świecie, które od razu kojarzą się ze wsparciem odporności, dają wyjątkową synergię składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Wysokie stężenie substancji aktywnych zachowaliśmy dzięki procesowi produkcji, w którym wyciskany ręcznie sok jest filtrowany tradycyjną metodą i konserwowany za pomocą wysokiego ciśnienia” – chwali się firma Organic Life.
Aloes drzewiasty (aloe arborescens) to gatunek roślin z rodziny złotogłowowatych (asphodelaceae), podrodzina aloideae, które dawniej wyodrębniano w randze rodziny aloesowatych. Naturalnym środowiskiem aloesu drzewiastego są piaszczyste i kamieniste, ubogie w wodę tereny południowej Afryki oraz Półwyspu Arabskiego. W Polsce, gdzie występuje klimat umiarkowany, roślina uprawiana jest jako szklarniowa lub pokojowa. Świetnie radzi sobie również w uprawach hydroponicznych. Na świecie na terenach otwartych hodowana w klimacie gorącym, głównie na plantacjach w Japonii, Chinach, obu Amerykach. Aloes ten jest bardzo ceniony za swoje właściwości wspomagające zdrowie. Zawiera liczne substancje czynne, takie jak: witaminy z grupy B i C, kwas foliowy, składniki mineralne (K, Mn, Mg, Fe, Ca), sterole, kwas salicylowy, ligniny, antrachinony, enzymy reprezentowane przez karboksypeptydazę, amylazę i cyklooksygenazę.