– Nasza misja polega na dążeniu do tego, co jest czyste i dotyczy to wszystkich produktów, w tym również nowej linii odżywiania – powiedział dr David Hill, w spółce dyrektor zarządzający ds. nauki i opieki zdrowotnej. – Proszki białkowe są w dzisiejszych czasach wszędzie, więc ustalenie, jakie produkty wprowadzić do naszego organizmu, może być mylące, a sukces w tym temacie trudny do osiągnięcia. Aby opracować nasze nowe suplementy wybraliśmy najwyższej jakości, naukowo przebadane składniki tak, żeby pomóc ludziom zachować zdrowie i siłę – dodał.
Linia dōTERRA Nutrition składa się z trzech filarów odżywczych. Białko występuje w dwóch odmianach – serwatkowej i wegańskiej. Dostarcza 21 gramów białka bez cukru, GMO, glutenu i soi. Białko z serwatką występuje w smaku czekoladowym i waniliowym, pochodzi od krów karmionych na pastwisku i nie zawiera hormonu RBST. Białko wegańskie pochodzi z grochu, brązowego ryżu, pestek dyni i sacha inchi.
Błonnik zawiera 6 gram rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika pochodzącego z wielu źródeł. Olejek eteryczny z cytryny, witamina C o dużej mocy i mieszanka prebiotyków zostały opracowane, aby pomóc konsumentom osiągnąć cele związane ze zdrowiem układu pokarmowego i dobrym samopoczuciem.
Ciekawą mieszankę zawiera Greens. W jego skład wchodzą: moringa, acai, mniszek lekarski, jarmuż, trawa owsiana i jagody goji, olejki eteryczne z cytryny i imbiru. Jedna miarka Greens odpowiada wartości odżywczej dostarczonej przez jedną lub dwie porcje owoców i warzyw.
Więcej ciekawych informacji o biznesie dōTERRA można znaleźć w wywiadzie z Anetą Molnar: „dōTERRA sprawiła, że mój bzik na punkcie zdrowego stylu życia i dbania o środowisko stał się moim stylem życia”.